Duurzaam inkopen

U bevindt zich hier: Home »Duurzaam inkopen
Duurzame producten
Direkta is niet alleen zelf een duurzame onderneming, maar verduurzaamd ook het assortiment. Dat gebeurt door Europese Eco Label producten.
    
Slimme doseersystemen, juiste doseer informatie, zodat er geen productverspilling plaatsvindt. Daarnaast advies geven voor duurzaam schoonmaken en hoe minder afval te produceren en energiebesparende tips.

MVO
In 2006 heeft Direkta een cursus duurzaam ondernemen gevolgd, verzorgd door Stimular, gefaciliteerd door de Gemeente Tholen. Sindsdien is onze bedrijfsvoering verder verduurzaamd, wat resulteerde in een practisch afvalneutraal bedrijf. Direkta produceert geen afval. Het enige afval wat we hebben is een klein beetje kantine afval. Papier en karton gaan het recyclingproces in. Lege kunststof verpakkingen en verpakkingsfolie gaan naar een recyclingbedrijf, lege printercartridges gaan naar een liefdadigheids instelling, die daar weer geld voor krijgt.

Overtollige producten gaan naar de voedselbank of naar stichtingen of particuliere hulpverleners, die niet gesubsidieerd zijn.  We gaan zorgvuldig om met het energie gebruik. Door gebruik van daglichtplaten gebruiken we overdag geen verlichting in ons magazijn. We gebruiken alleen energie als het nodig is. De volgende stap in het verduurzamen van ons bedrijf bestaat uit het winnen van energie dmv zonnepanelen. Daarnaast hebben we het transport uitbesteed aan een bedrijf, dat onnodige kilometers (en CO2 uitstoot) vermijdt en vrachtwagens gebruikt, die uitgerust zijn met Euro 5EEV motoren. Verder sponseren we War Child en diverse liefdadigheidsdoelen, met als uitgangspunt, waar mensen in nood zijn.

www.Tholen.isduursaam.nl
Meer dan 150 duurzame ondernemers op Tholen.
Nieuwe website gelanceerd op 11 juni 2014 door Gemeente Tholen
lees het laatste nieuws, klik hier
Pagina afdrukken
Aan favorieten toevoegen
  Lees ons vernieuwde Privacy Statement!   Lees